Jong Oranje

Als opstap naar de harmonie

Het kaliber van dit orkest ligt iets hoger dan dat van de Samenspelgroep. Jong Oranje bestaat uit leerlingen die het A-examen hebben behaald of een gelijkwaardig niveau hebben, aangevuld met leden uit Harmonie Oranje. Ook leden van het Malletkorps nemen als slagwerker deel aan Jong Oranje. Het orkest staat sinds 1 maart 2009 onder leiding van de enthousiaste dirigent Youri Kemps: “Dirigeren is het mooiste wat er is; je werkt toe naar het doel om een compositie zo mooi mogelijk te laten klinken.”

Jong Oranje heeft de doelstelling muzikanten voor te bereiden op het grote orkest. Maar bovenal biedt het orkest de mogelijkheid aan muzikanten met wat minder ervaring om plezier te beleven aan het maken van muziek. Youri Kemps: “Jong Oranje is bijzonder omdat de leden gemotiveerd zijn om mooie muziek te maken.” Het orkest verzorgt regelmatig zelfstandig concerten. Een aantal keren per jaar wordt er samengespeeld met het grote orkest. De goede basis van Jong Oranje blijft behouden doordat de leerlingen het orkest voor een lange periode trouw blijven.

De dirigent van Harmonie Oranje bepaalt, in overleg met enkele leden van het bestuur van Oranje, de uiteindelijke overstap van Jong Oranje naar het grote orkest. Dit is onder meer afhankelijk van het niveau van de leerling en het instrument dat wordt bespeeld ten opzichte van de huidige bezetting in de Harmonie.

Kom een keer langs op een repetitieavond in Cultureel Centrum De Geerhoek, Kloosterstraat 19b te Wouw. We repeteren elke donderdag van 18.45 tot 20.00 uur.

Lid worden of meer informatie?