Muziekfeesten Oranje

Traditionele gezelligheid

Ook dit jaar weer zorgen we ervoor dat de Wouwse Muziekfeesten heel bijzonder en feestelijk worden! Het programma voor 15, 16 en 17 juli a.s. is definitief. Kijk snel hoe u dit gezellige weekend in Wouw kunt doorbrengen.

De Muziekfeesten zijn mede mogelijk gemaakt door gemeente Roosendaal.

Vrijdag 15 juli

‘kWOUWdaK’tWIST! 20.00u 
Muziekfeesten Oranje Wouw start op vrijdagavond met de inmiddels bekende kwis ‘kWOUWdaK’tWIST. Bij deze ludieke en amusante kennis-quiz komen onderwerpen uit de regio aan de orde. De batlle wordt gestreden onder streekgenoten met teams uit o.a. Bergen op Zoom, Roosendaal en Wouw. Een Roosendaalse (Olav Posthumus) en Bergse presentator (Guido Elzakkers) stellen de vragen vanuit diverse categorieën. Natuurlijk worden de vragen ingekleed met het nodige entertainment. De quiz belooft dan ook een bijzonder gezellige start te worden van de Muziekfeesten.

Teams (van 5 tot en met 8 deelnemers) kunnen zich hier opgeven. Deelname kost € 10,- per team, waarbij een aantal hapjes zijn inbegrepen.

Zaterdag 16 juli

Jong Oranje 13.00u
Hoogste tijd nu voor live muziek! Het eerste concert wordt verzorgd door het orkest Jong Oranje. Daarnaast is er gelegenheid om instrumenten uit te proberen. Ontzettend leuk voor kinderen om te doen en tegelijkertijd promoot de vereniging hiermee de muziekopleiding van Oranje.

Fun Skillz 14.00u
Na de muziek van Jong Oranje zal de sfeer er al goed inzitten. Een goed moment om met dans verder te gaan. Annoeska van Fun-Skillz en haar dansvrienden uit de regio maken er een bijzonder spektakel van en laten
diverse dansen zien.

Vive la Danse 16.00u
Eenmaal in de danssfeer gekomen, wordt het podium vrijgemaakt voor Vive la Danse, een jonge dansschool die gespecialiseerd is in kinderdans (vanaf 3 jaar). In de optredens laten de kinderen zien dat zij tijdens de danslessen kennis maakten met klassiek ballet en moderne dans. De dansschool verzorgt, onder leiding van Linde Hanny, met twee groepen (3-8 jaar) een optreden.

Smakelijk Wouw 17.00u

Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom bij Smakelijk Wouw. Diverse hoogstaande horeca ondernemers uit Roosendaal, Bergen op Zoom, Nispen, Heerle en Wouw staan voor u klaar met lekkernijen die u zeker niet mag missen! Geniet op de smaakvol aangeklede Wouwse Markt met prachtige bloemstukken, verlichte boomkruinen en pagodetenten. Uiteraard brengen ook de muzikale optredens weer volop sfeer tijdens Smakelijk Wouw. Kortom, een evenement dat u absoluut niet mag missen! Smakelijk Wouw wordt u aangeboden door:

  • FunSkilzz
  • Eetcafé In den Veehandel
  • Bakkerij Heijnen
  • Het Kaasmeske-Koetshuysch Wouw
  • Slagerij Maurice Vos
  • Bistro Le Mouton
  • Mijn Keuken
  • Restaurant Moerstede
  • Café/Zalen Donkenhof

Optredens tijdens Smakelijk Wouw

Just Friends 17:00 – 20:00u
Just Friends, het trio bestaande uit zangeres Margot Roeken, Cees Boeren achter de toetsen en Paul Eerhart op de gitaar, weten altijd succesvol een perfecte muzikale sfeer te creëren. Met hun talent en enthousiasme brengen zij u herkenbare en verassende liedjes van Latin tot jazz, van dance-classic tot mooie ballades.

Start Spreading The News 21:00 – 24:00u
Start Spreading The News is een energieke 11-mans formatie die sinds 2011 als small bigband aan de muzikale weg timmert. De band onderscheidt zich van vele anderen door hun unieke bezetting. Zo wordt de karakteristieke frontman Leonardus Guit ondersteund door een krachtige 7-koppige blazerssectie, die gedreven wordt door een sterk groovende ritmesectie. De combinatie van eigen arrangementen en covers zorgen voor een spectaculaire show vol herkenbare jazzmuziek in haar breedste vorm. Zo bestaat het repertoire onder andere uit swingende rock-‘n- roll , smooth jazz en keiharde funk. Klassiekers van Tower of Power, Sam & Dave, en James Brown zullen de revue passeren, maar ook grote hits van Rihanna, Queen en Daft Punk zullen vol passie gespeeld worden. Dit alles wordt gebracht met een swingend ‘SSTN’-sausje. Zo weten zij telkens weer een divers publiek van jong tot oud te boeien. Uiteraard ontbreekt een tribute aan good, old Frank Sinatra niet tijdens een optreden van Start Spreading The News!

Zondag 17 juli

Een markt vol oranje!
Dit jaar hebben we op voorhand een Oranjefeestje moeten missen, omdat het Nederlands elftal zich niet wist te plaatsen voor het Europees Kampioenschap. Vandaar dat muziekvereniging Oranje heeft besloten zelf een Oranjefeestje te bouwen. De bedoeling is dat de Markt verandert in een Oranje feesttempel.
Het zou extra leuk zijn al de bezoekers hier ook een oranje tintje aan geven, door zich in het Oranje te kleden.

Lunchconcert 12.00u
Lunchconcert door Harmonie en Malletkorps ‘Oranje’ Waar jarenlang de traditie een koffieconcert was, is dit jaar gekozen voor een lunchconcert. Tijdens het concert kunt u voor een ‘zacht’ prijsje diverse luxe broodjes verkrijgen. Wat wel hetzelfde is gebleven zijn de muzikale klanken van het Malletkorps onder leiding van Djuri den Tuinder en het harmonieorkest onder leiding van Pieter Vandermeiren. Beide onderdelen van de muziekvereniging zullen u verrassen met een luchtig en zeer gevarieerd zomers programma!

Tijdens het lunchconcert biedt Oranje de gelegenheid aan de Stichting Icoon van Wouw om het officiële startsein te geven voor hun actie om middelen in te zamelen voor het onderhoud en behoud van de Lambertuskerk, het icoon van Wouw. De stichting zal de gehele middag aanwezig zijn, om de actie te promoten!

Jazzband K-street 13.30u
De enthousiaste en jeugdige Jazzband K-street neemt het muzikale stokje over zodra de laatste klanken van harmonieorkest Oranje hebben geklonken. De K-Street Jazzband is een frisse, twaalfkoppige Jazzformatie die onvervalste New Orleans Jazz en Street Parade laat horen: traditionele jazzmuziek die niet gemaakt is om te beluisteren, maar om te beleven! De band stond al op verschillende jazzfestivals in binnen-en buitenland, waaronder Breda Jazz, Frankfurt am Main, Jazzfest, Celle Jazz en het prestigieuse Riverboat Jazz Festival in Denemarken. Wanneer het op muziek aankomt heeft de KSJB op de eerste plaats New Orleans Jazz traditionele jazz) en Streetparade (Oude Stijl straatmuziek) in het repertoire, maar daarnaast is er ook ruimte voor modernere jazzstandards, Musical-bewerkingen, Latin Jazz, Spirituals en Rebirth! Swingende trompetten, zwoele saxen, scheurende trombones en een gierende klarinet maken het moeilijk stil te blijven staan, zeker in combinatie met een stuwende ritmesectie met slagwerk, sousafoon en banjo. Voeg daar nog een flinke megafoon aan toe en het dak kan er af!

De Mannen van Oranje 14.30u
Wat krijg je als je de huiszanger van het beroemde Amsterdamse café Bolle Jan samenvoegt met vier steengoede muzikanten uit de begeleidingsbands van Wolter Kroes en Frans Bauer? Feestband ‘De Mannen van Oranje’, De leukste èn beste Nederlandstalige feestband! De enige band in Nederland die alleen maar feestmuziek van eigen bodem speelt en daarmee elk publiek van jong tot oud aan het hossen en zingen krijgt. De band die er voor kan zorgen dat elke Hollandse feestavond aan elkaar gespeeld wordt met passend repertoire en die daarbij op verzoek alle voorbijkomende artiesten ook nog eens begeleidt, maar die ook zelfstandig een hele avond voor het echte Hollandse lied kan zorgen. De Mannen Van Oranje! En nee, de Mannen Van Oranje zijn geen Nederpop band. Ook zijn ze geen Nederrock- of Smartlappenformatie. De Mannen Van Oranje brengen FEEST! Enkel en alleen de toppers van het Hollandse lied, de hele avond lang. Jan Smit, Guus Meeuwis, Nick en Simon, Wolter Kroes, Jannes, Gebroeders Ko en Frans Bauer en ga zo maar door. De perfecte band voor iedere gelegenheid waar Hollandse gezelligheid en meezingen gewenst is. Geen gedoe, gewoon gezellig! En nu dus in Wouw als geweldige afsluiter van de Muziekfeesten van Oranje!!

Wilt u Vriend worden van Oranje? Mail ons of neem contact op met de voorzitter Corné Rommens, telefoonnummer (0165) 30 30 37 of 06-1090 8286

Schrijf mij in voor de Kwis

info@harmonieoranje.nl