Malletkorps Oranje

De gezelligste slagwerkgroep van Brabant

Malletkorps Oranje werd opgericht in 1975 als opvolger van de drumband ‘Di Woude’. Van een traditioneel trommelkorps groeide de groep uit tot een tamboer-lyrakorps en draagt zij sinds 1987 met trots de naam ‘Malletkorps’; een achtienkoppig slagwerkensemble met een zeer uitgebreid instrumentarium. Van dit slagwerkinstrumentarium wordt optimaal gebruikt gemaakt waardoor het repertoire van het Malletkorps dan ook veelzijdig is.

Het Malletkorps heeft al veel optredens achter haar naam staan, zowel in de regio als in België, Luxemburg en Frankrijk. Hoogtepunten waren de promoties van de derde naar de tweede afdeling en van de tweede naar de eerste afdeling. Bovendien won het Malletkorps Oranje meerdere keren de eerste prijs op internationale concoursen te Lier en Hamont.

Sinds september 2015 staat het Malletkorps van Oranje onder leiding van Djuri den Tuinder. Zo veelzijdig als de 28-jarige dirigent, docent, instructeur, componist en arrangeur is op muzikaal terrein, zo ambitieus zijn de plannen met ‘zijn’ groep. ‘Ik wil het Malletkorps meer als orkest laten klinken.’

Kom een keer langs op een repetitieavond in Cultureel Centrum De Geerhoek, Kloosterstraat 19b te Wouw. We repeteren elke dinsdag van 20.30 uur tot 22.00 uur.

Lid worden of meer informatie?

info@harmonieoranje.nl