Oranje Wouw | Saint Cécile uit Eijsden

Een 'Verrassende Ontmoeting' in de concertzaal van Theaters Tilburg

De afgelopen jaren heeft harmonieorkest Oranje uit Wouw een aantal keren deelgenomen aan de concertserie ‘Verrassende Ontmoetingen'. Een concertserie, waarvoor de betere harmonieorkesten uit Brabant en Limburg worden uitgenodigd. Deze concerten vonden telkenmale plaats in de Sint Jan te Roosendaal met als solisten Sander Teepen op hobo, Marien van Staalen op cello en Bart van Gorp op bas-trombone. Oranje is nu uitgenodigd om op zaterdag 22 april a.s. te komen spelen in de concertzaal van Theaters Tilburg samen met Saint Cécile uit Eijsden. Een orkest dat in 2009 en 2013 wereldkampioen werd in de concertafdeling tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade en maar liefst 110 leden telt!

Het is een grote eer voor Oranje om met dit orkest samen een concert te verzorgen. Leuk detail hierbij is dat de dirigent van Oranje, Pieter Vandermeiren, directieles heeft gevolgd bij Jan Cober, de dirigent van Sainte Cécile. Dus kan het concert ook wel bestempeld worden als een meester-leerling concert.

Voor dit concert heeft zowel Oranje als Saint Cécile een bijzonder programma samengesteld. Oranje speelt onder leiding van Pieter Vandermeiren onder andere Overture to ‘The Waps’ van Ralph Vaughan Williams in een arrangement van Frank M. Hudson. Deze overture is verreweg het bekendste deel van de suite ‘De Wespen’. In ‘El Arca de Noé van Oscar Navarra ‘vertelt’ Oranje het overbekende verhaal van de Ark of Noach. Een werkelijk prachtige compositie van deze Spaanse componist, In ‘Euphonium Concerto’ van Joseph Horovitz laat solist Michael Engelbrecht horen dat hij de euphonium tot in de finesse beheerst.

Michael Engelbrecht (38) werd reeds op 17-jarige leeftijd aangesteld als euphoniumspeler bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Eveneens op jeugdige leeftijd won hij het prestigieuze 'Concours Mondial de Tuba et Euphonium' in Guebwiller, Frankrijk. Zijn opleiding volgde hij aan het conservatorium van Tilburg. Hij was overigens van 2008 tot 2013 dirigent bij Oranje.

De Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden onder leiding van Jan Cober geeft hun optreden het thema ‘Classic meets Rock’ mee en samen met de rockband ‘The Group’ voeren zij het ‘Concerto for Group and Orchestra’ van Jon Lord uit. Dit werk beleefde zijn première door de hardrockband ‘Deep Purple’ in 1969 in the Royal Albert Hall in Londen. Echt genieten van de eerste tot de laatste noot!

Al met al een programma dat meer dan de moeite waard is! Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via: info@harmonieoranje.nl en kosten € 15 (inclusief consumptie en garderobe).

info@harmonieoranje.nl